CZ / ENG

► Nové horizonty v textilním průmyslu: Udržitelnost a digitalizace na Texprocess 2024

 ► Nové horizonty v textilním průmyslu: Udržitelnost a digitalizace na Texprocess 2024 Texprocess 2024

Tisková zpráva


Foto: Jean-Luc Valentin/ Messe Frankfurt Exhibition

V textilním průmyslu se v poslední době odehrávají velké změny, a to nejen v oblasti udržitelnosti, ale také digitalizace. Zprávy z veletrhů Techtextil a Texprocess ukazují, že tyto trendy nejsou jen dočasnými výkyvy, ale nastavují nový standard pro celý sektor. Veletrh Texprocess se koná souběžně s veletrhem Techtextil od 23. do 26. dubna 2024 na frankfurtském výstavišti.

Můžete se těšit na Texprocess Forum, které nabízí návštěvníkům, vystavovatelům, vědcům, vývojářům a uživatelům hluboký vhled do klíčových témat průmyslu. Toto fórum je zahrnuto v ceně vstupenky a poskytuje platformu pro výměnu názorů na přednáškách, diskusích a interaktivních formátech. Příležitost zapojit se do diskuse nejen odráží důležitost komunikace mezi různými aktéry v textilním průmyslu, ale také podporuje spolupráci a sdílení znalostí.

Texprocess Innovation Award je dalším důležitým elementem zdůrazňujícím inovativní kvalitu veletrhu a všechny pokrokové produktové úspěchy vystavovatelů. Toto ocenění vzdává hold nejnovějším vývojům, podporuje nové, netradiční myšlenky a vize a napomáhá k mezisektorovému dialogu mezi výzkumem, výrobci a uživateli. Mezinárodní porota odborníků ocení inovativní a vynikající vývoje, technologie a procesy pro zpracování textilií a flexibilních materiálů.

Kromě toho, společnost dfv Conference Group GmbH nabízí vystavovatelům možnost představit své produkty v 25minutové prezentaci včetně části pro otázky a odpovědi v hale 12.0, stánku E55. Vystavovatelé našeho veletrhu tak mohou využít atraktivní cenové výhody.

Jedinečná platforma Texprocess Denim Talks poskytuje příležitost prozkoumat budoucnost denimového průmyslu. Dodavatelé zde představí své inovativní technologie pro výrobu denimu, poskytnou vhled do svých cirkulárních strategií v rámci Denim Talks a vymění si názory s partnery z textilního hodnotového řetězce. Experti předají udržitelné přístupy k tématům jako je praní, ničení, bělení, laserování, barvení, re- a upcyklace nebo individualizace.

Na poli udržitelnosti Techtextil představuje inovace, které směřují k vývoji trvale udržitelných řešení. S více než 15 % vystavovatelů, kteří již nabízejí produkty z přírodních vláken, se zdůrazňuje, že ekologické výrobky a procesy již nezaostávají za svými tradičními protějšky. Nový program Messe Frankfurt, včetně oblasti "Nature Performance", je zaměřen na prezentaci alternativních, recyklovatelných a udržitelných materiálů s budoucími funkcemi. Švýcarský startup OceanSafe zde například představuje své inovace, které překonávají tradiční materiály díky své biologické odbouratelnosti a dalším vlastnostem.

Součástí programu je také iniciativa Econogy, která zdůrazňuje neoddělitelné spojení mezi ekonomií a ekologií. Tento program zahrnuje online adresář Econogy Finder pro snadné vyhledávání udržitelných vystavovatelů a Econogy Talks, které nabízejí diskuse na aktuální témata a inovace v oblasti udržitelnosti.

Digitalizace se ukazuje jako klíčový prvek pro růst a inovace v textilním průmyslu. Panelová diskuse před veletrhy Techtextil a Texprocess zdůraznila, jak digitalizace umožňuje firmám čelit výzvám, jako jsou nedostatky surovin, pracovní síly a zvyšování energetických nákladů, zatímco podporuje udržitelnost a transparentnost dodavatelského řetězce. Významná je také digitalizace celého hodnotového řetězce textilního průmyslu, která je nezbytná pro maximální využití jeho potenciálu. Zažijte s námi toto multioborové setkání a zakupte si vstupenky pohodlně ONLINE.



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.