CZ / ENG

► Co přinese veletrh Ambiente 2023?

Ve dnech 3. – 7. února otevře své brány frankfurtské výstaviště a uskuteční se zde Ambiente - přední světový veletrh spotřebního zboží. Prvně bude akce probíhat souběžně s veletrhy Creativeworld i Christmasworld, čímž vytvoří nové synergie. To zahrnuje, mimo jiné, rozšíření a sloučení sekce Global Sourcing. Dojde ke sjednocení nabídky těchto tří mezinárodních veletrhů. Studio bora.herke.palmisano také odhaluje novinky z celého sektoru spotřebního zboží. S rokem 2023 přicházejí unikátní trendy pro New Work a moderní kancelář.

Ambiente dining - Ritzenhoff & Breker © Petra Welzel

Rozdělení na 4 oblasti umožňuje každému návštěvníkovi „nalít si svůj šálek kávy“. Tak komplexní přehled o celosvětovém sortimentu spotřebního zboží uvidíte jedině na Ambiente. Dining představuje přehlídku stolování, kuchyňských výrobků a výrobků pro domácnost. V oblasti Living najdete všechny nejnovější styly interiérového designu, nábytku a dekorací. Giving představuje pestrou škálu dárků i osobních doplňků a nově zahrnuje také prémiové papírenské zboží a školní potřeby. Jak bude vypadat pracovní prostředí zítřka, ukáže nová oblast Working. Dále zde najdete rozšiřující segmenty Contract Business či HoReCa. Zaměřují se na hlavní aktuální témata: udržitelnost, new work, design, životní styl, maloobchod budoucnosti nebo digitální expanze. Navíc je veletrh ideálním fórem pro navazování kontaktů a hledání nových obchodních partnerů.

Ambiente living - LPJ Studios - Hedwig Bouley © Jean-Luc Valentin

Stejně jako Creativeworld a Christmasworld se i Ambiente orientuje na rozmanité aspekty udržitelnosti. Program Ethical Style by Ambiente upozorní na dodavatele, kteří mají pro udržitelnost zvláštní přínos. Stále více spotřebitelů chce vědět, jak se produkty vyrábějí, jaké materiály byly použity, zda splňuje způsob výroby sociální a etické normy. V důsledku přehodnocování postupů se odpovědi na tyto otázky stávají pro mnoho společností stále důležitější. Společnost Ambiente tento megatrend zachycuje již několik let a je tak ústřední mezinárodní platformou pro udržitelně vyrobené spotřební zboží.

Ambiente giving - Cepewa © Thomas Fedra

Novinkou Ambiente 2023 jsou Ethical Style Spots - dvě speciální prezentace, které působivě ukáží, jak vystavující firmy začleňují téma udržitelnosti do svého sortimentu. V rámci několika tematických ostrovů vycházejících z kategorií Ethical style získají vystavovatelé i návštěvníci tipy pro místa prodeje. Hlavně ukazují, že udržitelnost je přesvědčivým prodejním argumentem.

V neposlední řadě se můžete těšit na oblíbenou akci Ambiente Trends, která návštěvníkům nabízí přehlídky trendů pro následující sezónu. Pokud se s trendy chcete seznámit naživo, navštivte Trend Area ve foyer haly 4.1. Návštěvníky i vystavovatele zde čeká cenná inspirace. Každý den bude možné se zúčastnit i přednášek, díky nimž proniknete do světa trendů ještě dokonaleji.  



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.