CZ / ENG

► LAVRS Market zaměřený na slow fashion - Pragovka v sobotu 18. června 2022

Areál Pragovky v pražských Vysočanech v sobotu 18. června od 11 do 22 hodin zaplní první LAVRS Market zaměřený na udržitelné koncepty, lokální značky a kvalitní módu z druhé ruky. Návštěvníci LAVRS Marketu se budou moci naplno ponořit do nabídky výběrových second handů doplněných o originální české značky, vychutnat si výtečné jídlo, pití a osvojit si spoustu zajímavých informací či praktických dovedností. Celou akcí provede moderátor Evropy 2 Petr Říbal.

 

LAVRS Market v Pragovce zahájí přednáška jeho ambasadorky Kamily Vodochodské, známé návrhářky, stylistky, a především bojovnice za udržitelnou módu, o tom, jak najít svou cestu k slow fashion. Naváže Markéta Soukupová, ředitelka obecně prospěšné společnosti Moment ČR, která aktuálně provozuje 7 obchodů (nejen) s darovaným oblečením, z jehož prodeje podporuje dalších 7 neziskovek. Své místo v programu má i sociální podnik Pragulic s problematikou bezdomovectví, za který promluví přímo jeho klienti. Praktické a jednoduché tipy na ekologickou domácnost od úklidu, praní až po kosmetiku nabídne společnost Econea. Milovníci industriálních prostor a udržitelného developerství ocení možnost seznámit se s detaily projektu Pragovka art district, včetně mimořádných komentovaných prohlídek areálu Pragovky. O třídění odpadu, velmi žhavém tématu současnosti, promluví odborníci ze společnosti Ekokom.

Kamila Vodochodská na LAVRS Marketu povede také svůj workshop: Poznej materiály, které nosíš na sobě. S Gardners si návštěvníci mohou vyzkoušet osázení malého skleněného terária sukulenty či kaktusy a odnést si tak vlastnoručně vyrobený designový prvek do domácnosti. S ilustrátorkou Bárou Balgovou, která stojí za celým vizuálem LAVRS Marketu, na jejím workshopu nahlédnou do tvorby počítačových ilustrací. S umělkyní a architektkou Monikou Novákovou (Kakaocrafts) si zájemci vytvoří vlastní designový reuse bytový doplněk.

Vybrané chuťovky jsou připraveny i v gastro nabídce LAVRS Marketu v Pragovce: Jedinečné italské pizzy od Francesca Gallucci (le Pizze di Frankie), originální české limonády Něco jako cola či pestrá nabídka od lokální kavárny Kafe Pragovka. Chybět nebude pivo z experimentálního plzeňského pivovaru PROUD, hamburgery od Permanent Pragovka a mnoho dalších delikates.

V rámci doprovodného programu je připraveno tetování od tatérky Faustýny Kuklové, stylový fotokoutek či vernisáž obrazů Báry Balgové.

O hudební produkci se postará oblíbený DJ Roxtara, v plánu je i živé vystoupení zpěvačky a herečky Radky Pavlovčinové.

Online prodej vstupenek na GOOUT

Událost na Facebooku

www.lavrs.cz/lavrs-market

Instagram



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.