CZ / ENG

► Novinky veletrhu Ambiente 2023

Nový trh, nová struktura. Ambiente, který se koná od 3. do 7. února ve Frankfurtu nad Mohanem, je jediný veletrh, který nabízí tak komplexní přehled o světovém spotřebním zboží. Letos se dělí na čtyři hlavní produktové skupiny. Skupina Dining je špičkovou přehlídkou nádobí, kuchyňských a domácích potřeb. Living najdete nejnovější styly interiérového designu, nábytku a dekorací. Giving nabízí široký výběr dárků a osobních doplňků a nově zahrnuje i prvotřídní psací nebo školní potřeby. Nová Skupina Working ukazuje, jak budou vypadat pracovní prostory budoucnosti. Segmenty Contract Business a HoReCa se budou věnovat důležitým aktuálním tématům, jako je udržitelnost, new work, design, životní styl, maloobchod budoucnosti a digitální expanze obchodu. Oba jsou také ideální platforma pro navazování kontaktů a hledání nových obchodních partnerů.

Od letošního roku se bude Ambiente konat společně s veletrhy Christmasworld a Creativeworld pod mottem „Home of Consumer Goods.“ Vzniknou tak nové synergie, včetně rozšíření a sloučení sekce Global Sourcing těchto tří předních veletrhů do společné nabídky. Vstupenky na veletrh Ambiente 2023, které zahrnují jednodenní a dvoudenní vstupné nebo permanentky, platí pro fyzickou i digitální účast, ale také pro vstup na souběžné veletrhy Christmasworld 2023 a Creativeworld 2023. Součástí vstupenek je přístup do digitálního rozšíření a bezplatný účet na platformě nmedia.hub.

Ambiente 2023 zahrne i oblast Future of Work, kde vystavovatelé kancelářského nábytku a vybavení představí své nejnovější návrhy, koncepty a produkty, které odrážejí prolínání domácnosti a kanceláře a rostoucí význam životního stylu a designu v této oblasti. Součástí této oblasti budou také vystavovatelé z oblasti Contract Business, kteří nabídnou řešení pro redesign nebo modernizaci kancelářských prostor. Najdeme zde produkty a služby pro rostoucí trend prolínání pracovního a soukromého života i nové způsoby práce v hotelnictví a pohostinství.

Ambiente Giving letos představuje soutěž "Die Goldene Grüßkarte" (The Golden Greeting Card), kterou pořádá Svaz výrobců a vydavatelů blahopřání (Verband der Verleger und Herausgeber von Grußkarten, AVG) a která dává německým vydavatelům přáníček příležitost představit své nejnovější nápady profesionálům v oboru. Přihlášky byly přijímány do prosince 2022 a vybírala je nezávislá porota složená ze specializovaných maloobchodníků, velkoobchodníků, centrálních nákupčích, zástupců tisku, influencerů i designérů na základě kritérií, jako je design, dojem, kvalita, tisk a povrchová úprava.

Frankfurtské veletrhy spotřebního zboží mají nově program nazvaný Special Interest Ethical Style, který identifikuje vystavovatele s ekologicky šetrnými a eticky vyráběnými produkty. Program zahrnuje kategorie, jako jsou ekologické materiály, ekologicky optimalizovaná výroba, férová a sociální výroba, recyklovaný design, ruční výroba a udržitelné inovace. Výběr firem a výrobků provádí nezávislá porota složená z mezinárodních odborníků.



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.