CZ / ENG

► Urbanismus a virtuální prostředí v Přístavu 18600

Večer věnovaný urbanismu a virtuálnímu prostředí se uskuteční v pondělí 24. srpna od 20:30 v karlínském prostoru Přístav 18600. Vedle Jana Petrše ze studia Archistroj, které do svých projektů vnáší nové technologie i procesy navrhování, se v rámci programu můžou návštěvníci těšit na další dva zajímavé hosty. Architekta a grafika Ondřej Dufka, který bude hovořit o tvorbě prostředí pro počítačové hry, tzv. Level či Environment designu. A Mariana Füryho z marketingové společnosti Zaraguza, který divákům představí projekt City Symhony – audiovizuální mapu Prahy.

Jedním z projektů studia Archistroj je například návrh vertikální farmy Loop Landscape v New Yorku (Autoři návrhu: Jan Petrš a Ivana Plecháčová)

„Denně jsme v kontaktu s technologiemi, které během posledních desítek let prodělaly významný vývoj. Zároveň ale obýváme objekty, které neprošly výraznější změnou za několik tisíc let a neodpovídají nárokům dnešní doby,“ říká k jednomu z témat své prezentace přednášející Jan Petrš.

VEČERY + je série diskusních setkání, která se věnují urbanismu ve spojení s různými aspekty života. Dramaturgie každého dílu se věnuje pokaždé jinému tématu. Tentokrát bude řeč i o virtuálním prostředí a využití dat jak v práci s prostředím, tak i při jeho tvorbě. A to jak ve virtuální, tak i fyzické rovině.

„Mění se nám pracovní návyky, častěji cestujeme, náš životní styl se proměňuje. Komunikujeme virtuálně, ale naše obydlí zůstávají stejná - statická, kubická, neekologická, neefektivní a bez technologií. Proč a jak dlouho ještě? Zkusme je adaptovat na dnešní dobu. Nástroje na to přeci máme,” dodává Jan Petrš.

Připravila: Kateřina Hendrychová



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.