CZ / ENG

► Veletrh bytového textilu a textilu pro soukromý sektor Heimtextil se vrací do Frankfurtu nad Mohanem ve dnech 11. až 14 ledna 2022.

► Veletrh bytového textilu a textilu pro soukromý sektor Heimtextil se vrací do Frankfurtu nad Mohanem ve dnech 11. až 14 ledna 2022. Nabídne setkávání s obchodními partnery, objevování nových produktů, trendů i novou inspiraci pro návštěvníky a vystavovatele. Na přední mezinárodní veletrh se zatím přihlásilo okolo 1600 společností z 50 zemí, takže se očekává slibný návrat po jednoleté odmlce.

Mimo široké škály výrobků nabídne veletrh Heimtextil 2022 i inspiraci, informace a atraktivní doprovodný program, který by měl návštěvníkům pomoci zorientovat se v aktuálním vývoji na trhu. Detailní pohled na vývoj bytového textilu a trendů v bydlení poskytne tradiční prezentace trendů pod názvem Heimtextil Trends

Čtyři trendy, které dostaly ucelený název Next Horizons, nejsou ani pevně stanoveným cílem, ani cílovou rovinkou – je to představení myšlenkových směrů, které se vyvíjely dlouhodobě a vycházejí z přesvědčení, že nejlepším způsobem, jak ovlivnit svět, je ho prostě neovlivňovat. Trendy veletrhu Heimtextil 22/23 s názvy „Deep Nature“, „Hyper Nature“, „Beyond Identity“ a „Empowered Identity“ tyto nové způsoby myšlení na Next Horizons zkoumají.

„Empowered Identity“ Skládací a rolovací koše z včelího vosku -  Wiesi Will, polštář - Kjellerup Væveri, patchworková - Christina Engsig
Foto: SPOTT pro Heimtextil, Zdroj: Messe Frankfurt GmbH

Z doprovodného programu si určitě nenechte ujít ani akci Interior.Architecture.Hospitality, která upozorní na nabídky pro (interiérové) architekty a segment hotelů a restaurací. Jedním z dalších důležitých témat veletrhu je také zdravý spánek, a to včetně poradenských služeb a produktů pro obchody zaměřené na zdravé spaní. Tomu se bude věnovat akce Heimtextil Sleep & More, kde se setkají zástupci specializovaných obchodů, kteří se zde snadno vyberou z kvalitního programu odborných přednášek, diskusí a prezentací výrobků. Jedním z důležitých ústředních témat veletrhu Heimtextil bude větší udržitelnost a vše, co pro ni můžeme udělat. I k tomuto tématu budou k dispozici podrobné informace. 

"Hyper Nature" Reflexní textilní design z VIA University College, Research and Development Centre for Creative Industries and Professions
Foto: SPOTT pro Heimtextil, Zdroj: Messe Frankfurt GmbH

Nabídku produktů a informací na veletrhu Heimtextil 2022 doplní množství digitálních služeb. Například akce Heimtextil Trends bude poprvé kompletně představena v digitální podobě, bude bohatě ilustrovaná a vizualizovaná, s nejnovějšími barvami, designovými prvky a krátkými videi. V plánu jsou také videa z doprovodného programu na vyžádání pro ty, kdo se nemohli zúčastnit.

Online je také Future Materials Library (Knihovna materiálů budoucnosti) s prvotřídním výběrem udržitelných materiálových inovací. Tato sbírka zajímavých inovativních interiérových materiálů z celého světa oslavuje radikální designéry, inovativní tvůrce a ekologicky uvědomělé výrobce, kteří pomáhají změnit současný lineární systém výroby a spotřeby na model kruhový.

"Beyond Identity" VIA University College, VIA Design and Business zkoumá možnosti použití přírodních barviv. Tyto textilie byly obarveny cibulovými slupkami a avokádovými peckami a budou dále podrobeny komerčnímu testování na odolnost.
foto: SPOTT pro Heimtextil, zdroj: Messe Frankfurt GmbH

 

Další digitální službou je portál Nextrade, digitální B2B tržiště pro objednávání a správu dat pro dodavatele a obchodníky, jenž umožňuje obchodní kontakt čtyřiadvacet hodin denně, a doplňuje tak veletrhy se spotřebním zbožím.

Více informací o veletrhu najdete na jeho webových stránkách. Vstupenky na Heimtextil najdete na tomto odkazu.



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.