CZ / ENG

► Výstavu Lucie Koldové: LIGHTNESS otevře nově zrekonstruované Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně 26. 11. 2021

Výstava bude první příležitostí představit šířeji Lucii Koldovou a její tvorbu domácímu publiku. Projekt je plánován jako komplexní dílo autorského týmu složeného z výrazných tvůrčích osobností. Vedle designérky Lucie Koldové výstavu dotváří spolupráce s fotografkou Alžbětou Jungrovou, s grafickou designérkou Zuzanou Lednickou (Studio Najbrt) a kurátorkou Michaelou Kádnerovou.

 

 

Architektonická koncepce je dílem studia Lucie Koldové a vychází ze zákonitostí, které přináší komplikovaný prostor světlíku. Ten nově definují výrazné prvky - pochozí lávky přepažující zastřešenou dvoranu. Cílem je přivést návštěvníky na tyto lávky a obklopit je objekty. 

Záměrem pak dopřát divákovi potěšení posunout se za vnější formu a nahlédnout na design Lucie Koldové jako na rozmanitou a radostnou tvorbu i dobrodružnou cestu za optimálním řešením.

Pečlivě vybrané kusy představují designérčinu vrcholnou tvorbu. Soubor signálních děl čítá svítidla, s nimiž je spojována nejčastěji, ale i reprezentativní nábytkové kusy, které ji představují jako všestrannou autorku. Cílem výstavy je nahlédnutí "za objekt" díky efektní dekonstrukci vystavovaných kusů, které se v komponentech snášejí z pomyslného nebe světlíku, aby se před očima diváka spojily v celek.

Lucie Koldová: LIGHTNESS (26. 11. 2021 - 26. 2. 2022)

Uměleckoprůmyslové muzeum, Husova 14, Brno 

otevřeno: 

středa - neděle 10.00 - 18.00

čtvrtek 10.00 - 19.00

pondělí, úterý zavřeno




© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.